Thema knuffels!

Introductie: Knuffels

Deze 6 weken mogen de kinderen hun knuffel van thuis mee nemen. We knuffelen met de knuffels, laten de knuffels aan elkaar zien en we kletsen met de knuffels. Heeft jouw knuffel ook een naam? Is jou knuffel een beer of een aap? Of misschien een pop?

We voelen of de knuffels zacht voelen en of ze lekker ruiken. Heeft jou knuffel ook poten? Of oren?

We hebben een heerlijk bedje opgemaakt voor de knuffels, we geven onze knuffels een dikke kus en knuffel en stoppen ze in bed. Samen zingen we slaap knuffel slaap.

Expressie: Knuffeltje hier, knuffeltje daar

Wat is het toch heerlijk om te knuffelen. Ik geef Puk een dikke knuffel en een kusje op zijn wang. Puk ik vind jou zo lief! Ik aai Puk over zijn hoofdje. Samen met de kinderen doen we dit na. We geven onze knuffels kusjes op de wangen, de oren, de nek en op het neusje.

We gaan lekker op de bank zitten en we lezen een versje voor;

Op je wang, in je nek, dat voelt gek!

Kriebel, kriebel, knuffel, knuf

Op je oor, in je haar, dat voelt raar!

Kriebel, kriebel, knuffel, kuf

Op je neus, in je hals, wat is dat toch voor mals?

Een kusje hier, een aaitje daar,

Honderd knuffeltjes bij elkaar!

 

Snoezelen en Slaap Lekker Puk

Puk is moe! Hij moet gapen! Wat nu? Snel de pyjama aan puk!

We poetsen zijn tanden Zingen een slaapliedje voor hem

Wie kan het licht uitdoen? We stoppen puk lekker warm onder en geven hem onze knuffels mee

Slaap lekke lieve puk! Slaap puk slaap Daar buiten loopt een schaap Een schaap met witte voetjes

Dat drinkt zijn melk zo zoetjes Slaap puk slaap daar buiten loopt een schaap Ook lezen we iedere dag een versje:

Op je wang in je nek, dat voelt gek! Kriebel, kriebel, knuffel, knuf Op je oor, in je haar, dat voelt raar!

Kriebel, kriebel, knuffel, knuf Op je neus, in je hals, wat is dat toch voor mals Een kusje hier, een aaitje daar! Honderd knuffeltjes bij elkaar!

Opstaan, Puk!

We zingen liedjes samen met Puk. Puk word daar moe van en valt op een gegeven moment in slaap. Ze horen puk snurken maar eigenlijk moet Puk wakker worden. Hoe gaan we dat doen? Wakker worden Puk, wordt er gezegd. Maar daar wordt Puk niet wakker van. Uiteindelijk laten we puk wakker worden van de wekker. Ja… dat lukt wel.

Een zachte knuffel. We maken een knuffelbeer met verschillende materialen. Iedereen mag zelf uitzoeken hoe de knuffelbeer beplakt wordt en met welke materialen. We hebben verschillende soorten stof, zachte stukjes en ruwe stukjes maar we hebben bijv. ook schuurpapier en veertjes. Iedereen is heel enthousiast bezig met dit als resultaat.

Puk is ondeugend.

We gaan gezamenlijk puk verzorgen.

Maar daar hebben ook een paar spullen voornodig. Samen gaan we de spullen pakken. Een kam voor de haren te kammen, een luier, billendoekjes en sudo crème. We beginnen eerst met het verschonen van een luier. Maar als we de luier uit doen en de  billendoekjes willen pakken is de pak weg. Waar is die nu zo snel gebleven? Jullie kijken allemaal verbaasd rond en gaan dan ook meteen zoeken. Maar jullie kunnen niks vinden. Waar ligt het toch? Maar dan begint puk een beetje te lachen. Weet hij waar de doekjes liggen? Ja, knikt hij. Sommige vragen dan waar hij ze neer heeft gelegd, hij heeft ze terug in de kast gelegd. Jullie gaan meteen naar de kast en vinden daar de doekjes. Gelukkig hebben we ze gevonden. Maar puk vond het wel een leuk grapje. Jullie gelukkig ook. Nu niks meer verstoppen puk!

Zijn we weer vriendjes?

Als we boven zijn zingen we gezamenlijke het liedje van “we maken een kringetjes” jullie pakken allemaal een stoeltje. Ook meteen 1 voor puk. Als we allemaal gaan zitten kan puk niet meer zitten, er is iemand op zijn stoel gaan zitten. Puk is nu een beetje boos. Maar wie zit er dan op puk zijn stoel? ‘’Varkentje’’ roepen jullie. Hoe gaan we dit oplossen zodat puk weer op zijn stoel kan zitten? Jullie vertellen dat jullie een stoel gaan pakken voor varkentje. Dat is een goede oplossing. Nu heeft puk zijn eigen stoel en varkentje heeft een stoel. Maar als ze naast elkaar komen te zitten doet puk iets wat niet lief is. Hij knijpt! Dat mag niet. Gezamenlijk gaan we kijken hoe we dit moeten oplossen. Er wordt verteld dat er sorry gezegd moeten worden, in de hoek en een knuffel geven moet worden. Wat goed dat jullie dit allemaal weten. Puk gaat dit allemaal doen en verteld dat hij dit niet meer zal doen.

Knuffeldans & Waar is knuf?

We lezen een boekje voor, het heet: Waar is knuf?

Zelf gaan we ook op zoek naar de knuffels, waar liggen ze? Onder de kast, op de kast, naast de kast, in de kast…..

Als we ze allemaal hebben gevonden gaan we met ze dansen en doen we elkaar pasjes na! Natuurlijk knuffelen we ook flink met onze knuffels!!!

We hebben genoten van het leuke thema!!

 

Waar is knuf? EnDag knuffels!

We benoemen wat we zien aan de baby’s: wat doet de kip? Tok, Tok! Zo wordt de taalontwikkeling gestimuleerd.
Bij de grotere kindjes lezen we het boekje ‘Waar is knuf?’ nog eens voor, en gaan we dieper in op de platen en wat de kinderen horen en zien.
Het thema knuffels wordt afgesloten, daarom nemen we afscheid van alle knuffels in de groep. We zingen ‘Zwaai maar dag met je handje’, en knuffelen alle knuffels nog 1 keer.

Dag Dag!