20 jaar kinderdagverblijf de Ontdekking

 In Uncategorized

GEMERT-

Een frietkraam, een ijscokar, een veld vol springkussen en heel veel uitgelaten kinderen. Kinderdagverblijf de Ontdekking bestaat 20 jaar en vierde dat met een mega kinderfeest.

‘is het geen prachtig gezicht?’ vraagt Dorothé van Dijk met plezier in haar ogen. Twintig jaar geleden startte ze samen met haar compagnon Marika van den Hurk kinderdagverblijf de Ontdekking in Gemert. En precies achter de locatie waar ze destijds begonnen, aan de St. Annastraat 8, geven ze deze zondag 18 september een groot kinderfeest.
‘Hier liggen onze roots’ wijst Dorothé op de opvang locatie. ‘We hadden 1 kind, Sjoerd. Die kwam op dinsdag’. Bij dat ene kind is het sindsdien bepaald niet gebleven. En ook wat ruimte betreft is de Ontdekking flink gegroeid. Naast 2 locaties aan de St. Annastraat 4 en 8, biedt de Ontdekking dagopvang, buitenschoolse opvang en peuterzaalwerk aan op de Pandelaar. In totaal verzorgt De Ontdekking verschillende soorten opvang voor zo’n 425 kinderen, verdeeld over 14 huiselijke en kleinschalige groepen.
Voor de 20e verjaardag zijn al die 425 kinderen uitgenodigd samen met hun ouders of verzorgers, vervolgt Dorothé. ‘Ze zullen vast niet allemaal komen, maar we hebben het zo ingericht dat dat wel zou kunnen. ‘Het grasveld achter de 2 locaties die de Ontdekking aan de St. Annastraat heeft voor dagopvang en bso is inderdaad compleet ingericht voor een enorm kinderfeest. Een frietwagen en een ijscokar zorgen voor feestelijke versnaperingen. Er is een bar met fris en ranja. Maar bovenal kan er door de feestgangers volop gespeeld worden. Het grasveld staat helemaal vol met grote stormbanen, springkussens en wipe out attracties. ‘Ik wil hier straks op’ wijst de 7 jarige Liv van den Broek. Samen met haar broertje en zusje bouwt ze eerst nog aan een kind hoog huis van lego blokken. ‘Ik heb hier op de opvang gezeten’ vertelt ze. ‘Bij de Bloemetjes, de Boefjes en de Bijtjes’. Hoewel ze inmiddels in Elsendorp op school zit, bewaart ze fijne herinneringen aan haar tijd bij de Ontdekking. ‘We mochten altijd veel buiten spelen. En tekenen, knutselen, schminken. We deden gewoon heel veel leuke dingen’.
Even verderop proberen Dex Sleegers en Jesse van Herpen, allebei tien jaar, een rodeo attractie uit. ‘We kennen elkaar van het voetbal en van de bso’ vertellen ze bijna in koor. ‘We zitten allebei op een andere school, Berglaren en de Samenstroom’ verteld Dex. ‘Maar dinsdag zien we elkaar hier bij de Pioniers’. Die groep, voor kinderen uit groep 6, 7 en 8 heeft op de St. Annastraat de beschikking over een eigen TienerBSO, in een vrijstaande bungalow. De twee mannen hebben het er naar hun zin, vervolgt Jesse: ‘Normaal voetballen we op dit veld. Dan zetten we pionnen neer en doen we een partijtje. Of we doen een ander spel. Dex: ‘Maar dit is ook leuk. We hebben nog lang niet alle kussens uitgeprobeerd. Dat willen we wel nog doen.

 

Recent Posts