Week1:

We beginnen ons avontuur in Hawai, wat is het hier mooi!Allemaal mooie kleuren en bloemen. We lezen een boekje over vakantie en waar je dan in slaapt. Ook de handpoppen van Jokie en Jet gaan mee in dit avontuur. We zingen liedjes over een banaan en een  papagaai, die kennen papa en mama vast ook nog wel!

Week 2:

Van het mooie Hawai gaan we verder op reis naar Italië, het land van spaghetti en pizza! We hebben met verschillende soorten pasta mogen spelen, wat vonden ze dat leuk zeg. Proeven hoort er dan natuurlijk ook even bij. We hebben dan ook tijdens de lunch een heerlijke pizza gegeten, we hadden een pizza hawai gemaakt met kaas tomatensaus en ananas. Mmm.. wat was dat smullen. Een mooie kleurplaat en boekjes over Italie mogen ook niet ontbreken. We hebben ook een filmpje gekeken hoe Jokie en Jet samen een pizza maakte en wat ze allemaal nodig hadden om de pizza te maken.

Week 3:

Jokie en Jet zijn aangekomen in Afrika. Poeh Poeh, wat is het daar warm! We plakken een mooie tekening van hen. Met allemaal mooie vormpjes die passen in de tekening. Wie weet waar welk vormpje moet? Wat zijn de werkjes mooi geworden, we hangen ze op in de groep zodat alle papa’s en mama’s ze kunnen bewonderen. Daarna gaan we met de  activiteitenkaartjes oefenen welk eten uit welk land komt. Dit eten Jokie en Jet steeds op reis. Pizza eten ze in Italië,  pannenkoeken in Nederland en rijst in China.

Week 4:

Deze week lezen we een boekje van Jokie en Jet. Hier horen ook handpoppen bij die wij tijdens het voorlezen gebruiken. De kindjes gaan helemaal in het verhaal op, en spelen hierna het verhaal na met de handpoppen. Na een paar weekjes zijn Jokie en Jet net zo’n bekend begrip geworden als Puk. Zelfs tijdens het wandelen worden ze meegenomen.

Week 5:

Hallo vakantiegangers!

Deze week zijn Jokie en Jet aangekomen in China, en daar hebben ze een heleboel leuke dingen  gedaan. Samen met de kinderen zijn er mooie kunstwerken gemaakt, kijk maar eens rond op de groepen dan zie je een heleboel prachtige knutselwerkjes. Ook als het lekker weer was, gingen we op weg met de bolderkar naar de speeltuin. Dat is altijd leuk, lekker van de glijbaan, whieeeeee!

Jokie en Jet hebben ook leuke kaartjes waar verschillende opdrachtjes op staan, zo maken we muziek, dansen we, stampen met de voetjes en draaien rondjes. En dit alles op de leuke liedjes van Jokie en Jet. Voor de motoriek mogen we spelen met gekleurde rijst, dat ziet er leuk uit en wat voelt dat lekker! Volgende week zijn Jokie en Jet weer in Nederland, wat zullen ze daar gaan doen? Wij zijn benieuwd!

Week 6:

Jokie en Jet zijn weer terug in Nederland. Dat is ook fijn. We gaan gezellig met z’n allen in de bolderkar om naar De Verleiding te wandelen voor een heerlijk ijsje! Mmmm, dat lusten we wel. Ook doen we Oudhollandse spelletjes, zoals: spijkerpoepen en eendjes vissen. Dat is leuk zeg! 
Natuurlijk kijken we ook de filmpjes van Jokie en Jet,  die hier nu favoriet zijn. De kindjes herkennen de liedjes en vinden de filmpjes erg leuk!