Wat heb jij aan vandaag?

Week 1:

Puk mag mee buiten spelen. Wat doen we Puk dan aan? We kijken samen met Puk naar de klerenkast. We doen hem lekkere warme kleren aan en een jas en schoenen. Dat hebben jullie ook! Maar ja… buiten is Puk gevallen. Nu zijn al zijn kleren vies! Wat moeten we daar mee doen? Jullie vertellen dat de kleren in bad moeten. Nou… bijna goed! Als Puk zelf vies is dan gaat hij in bad. Maar als kleren vies zijn, mogen die in de wasmachine. Maar om jullie goed te laten zien wat een wasmachine doet, hebben we een teiltje met warm water. Daar doen we wat wasmiddel in. Dat ruikt lekker! En roer ik heel even door het water. Nu hebben we een beetje schuim! De vieze kleren van Puk doe ik er bij en dan draaien, draaien en draaien! Het wordt weer helemaal schoon. Even goed uitspoelen en dan… ophangen aan het was rekje. Tussendoor voelen we of de kleren al droog zijn. In de tussentijd kiezen we samen weer schone kleren uit de klerenkast. Wat wordt het nu?

Week 2:

Een hoedje op mijn hoofd:

We zitten gezellig met z’n allen aan tafel en elk kind krijgt een hoedje van papier, ze hebben allemaal verschillende kleuren. Samen benoemen we de kleuren en zingen we het liedje: Een, twee, drie, vier hoedje van papier en noemen we elke keer een andere kleur in het liedje. De grote kinderen zingen gezellig mee en de kleinste passen de hoedjes om de beurt en kijken naar wat de andere kinderen allemaal doen. Puk gaat logeren: Vanaf deze week gaat Puk bij kinderen logeren, met z’n allen pakken we zijn logeer koffertje in en zorgen we dat hij klaar is voor vertrek.

Week 3:

Deze week staan er 2 leuke activiteiten op het programma. Omdat Puk mag logeren, kijken we met zijn allen wat er in de koffer zit. Terwijl de kleintjes lekker mogen voelen aan de spulletjes  bespreken we de spullen en stellen we de oudste kinderen vragen, zoals; Waar is dit voor bedoeld? Heb jij dat ook thuis? Daarna legden we voor de grote kindjes de spullen op tafel met een doek er overheen. Met 1 handje, zonder te kijken mogen de kinderen 1 voor 1 proberen te raden wat ze voelen. Oe… dat was moeilijk! Ook hebben we het spelletje anders gedaan. Alle spullen onder een doek en de leidster haalt er 1 weg. Wat is er weg?

Ook hebben we met ‘echt’ nep-geld kleren mogen kopen voor Puk. Puk wilde de kleren niet meer aan en zat helemaal bloot aan tafel. Dat is een beetje gek èn koud. Maar ja… waar haal je nieuwe kleren? In de winkel. Dus een mooi winkeltje gemaakt met  kleren en accessoires. Om de beurt mocht iemand iets kopen in de winkel. Voordat we de nieuwe kleren konden aandoen, hebben we met de allerkleinste Puk een schone luier aangedaan. Daarna zag Puk er weer piekfijn uit!

Week 4:

Onze keuken toveren we om tot schoenenwinkeltje, jullie mochten allemaal jullie schoentjes uit doen en ze een mooi plekje geven in ons winkeltje. Julie weten precies welke schoentjes van wie zijn dus uiteindelijk heeft iedereen weer zijn/haar eigen schoentjes terug kunnen kopen. Ook hebben we ieder een mooie ketting geknutseld van gekleurde pasta deze mochten jullie aan een draadje rijgen en natuurlijk doen ook de kleinste mee en hebben we samen wc rolletjes geverfd die wij aan een touwtje hebben gemaakt.

Week 5:

Wat een leuk verhaal mogen we aan jullie voorlezen deze week! Giraf en Olifant mogen bij Krokodil op feest. Wat moeten ze toch aan??? In het verhaal laten ze verschillende kledingstukken zien. Een shirt met streepjes of stippen, een lange of korte broek, een prinsessenjurk met kapotte rits, een mooi net pak, zonder mooie schoenen, een clownspak zonder leuke hoed? Moeilijk hoor?! Dus… gaan ze uiteindelijk in de eigen kleren! Wat hebben jullie aan? Heb jij ook streepjes, stippen een broek of een rok? We hebben nog mooie tekening met feestkleren geverfd.

Op tafel maken we een berg met jullie schoenen. We pakken er een schoen uit. Van wie is deze? En welke kleur heeft de schoen? Maar… je hebt 2 voeten, dus ook 2 schoenen! Waar is de andere dan? Kun je hem vinden? Zo bespreken we alle schoenen. Wat voor sluiting hebben de schoenen? We komen veters, klittenband, ritsjes èn drukknoopjes tegen. Ook de schoenen van de leidsters deden mee. Dat was leuk!

Week 6:

Deze week mogen we nog een keertje luisteren naar het verhaaltje van Giraf en Olifant die op feest gaan bij Krokodil, jullie kennen het boekje nog van vorige week en weten bij sommige plaatjes al te vertellen wat er gebeurd. Omdat Giraf en Olifant niet weten wat ze aan moeten doen naar het feestje mogen jullie een modeshow lopen om jullie kleertjes te showen aan alle andere kinderen en mogen jullie je ook verkleden met onze verkleedkleertjes.