Evaluatiekrant Sinterklaas

Oooh wat jammer dat Sinterklaas met zijn zwarte pieten weer naar Spanje is he??
Iedere dag hebben we samen met de kinderen een sticker op de aftelkalender geplakt….
Nog zoveel nachtjes slapen en dan is het pakjesavond. Ook hebben we het boekje van Woezel en Pip gelezen “aftellen naar Sinterklaas”
De kinderen waren reuze enthousiast en leefde helemaal naar het sinterklaasfeest toe.

Ook was er een heerlijk luchtje bij ons op het kinderdagverblijf. Dagelijks werden er door de kindjes van de dagopvang en peuterspeelzaal pepernoten gebakken.
Het waren echte kleine bakpietjes! Mmmmm en daarna smullen geblazen.

Na al dat pepernoten eten moest er natuurlijk ook wel getraind worden om als pietje in vorm te blijven, want ze moeten nog wel door de schoorsteen passen.
Dus pieten-gymmen maar ! Over daken balanceren, klimmen en pakjes in de schoorsteen gooien! Knap gedaan pietjes.

De kleinste pietjes mochten de baard van Sinterklaas wassen met scheerschuim. Hihih dat voelt gek! Lekker voelen met de handjes in het schuim en smeren maar.
De grote pieten wilden natuurlijk ook graag. De baard werd niet alleen gewassen maar heel het gezicht van Sinterklaas werd gewassen! Zowel de kleine als de grote pietjes hadden de grootste lol!

Zo hebben we ook nog gedanst op pietenmuziek van Cowboy Billie Boem. De kinderen hebben een dansje geleerd voor de sinterklaasviering. Dit hebben ze aan Sinterklaas en zijn pieten laten zien. Zodat de Sint kon zien dat deze pietjes echt getraind zijn zoals de echte pieten.

Er was natuurlijk ook even een relax momentje voor de pietjes om zich te ontspannen. Lekker kliederen en knutselen met verf. Dit keer niet met een verfkwast maar met echte pietenveren.
Huh??? dat is gek maar wel erg leuk! Zo kunnen de pietjes ontspannen pakjesavond vieren!

Sint en zijn pieten zijn ook op het kinderdagverblijf geweest, ze hebben mooie cadeautjes gebracht voor op de groepen! Heel veel speelplezier met zijn alle!

Het was een leuke en gezellige sinterklaastijd bij kinderdagverblijf de Ontdekking!
Tot volgend jaar Sint en Piet!