Evaluatie krant: thema knuffels!
Week 1:
Deze week mochten alle kinderen zijn of haar knuffeltje meenemen.
Als we samen aan tafel zitten, mogen de kinderen om de beurt zijn/haar knuffel laten zien en hier kort iets over vertellen.
Wij stellen vragen aan de kinderen ‘heeft jouw knuffel ook oren of een staart of benen?’
‘Is jouw knuffeltje warm, zacht en ruikt hij lekker?’
Ook oefenen we samen met puk en de kinderen een versje over knuffelen.
Op je wang, in je nek, dat voelt gek!
Kriebel, kriebel, knuffel, knuf
Op je oor, in je haar, dat voelt raar!
Kriebel, kriebel, knuffel, knuf
Op je neus, in je hals, wat is dat toch lekker mals?
Een kusje hier, een aaitje daar,
Honderd knuffeltjes bij elkaar!
Week 2:
In de slaapkamer-hoek is het bed van Puk. Oooh wat is Puk moe! Puk mag naar bed. Samen bedenken we wat er allemaal moet gaan gebeuren voordat Puk naar bed kan. Kleren uit, pyjama aan, tanden poetsen, snoetje poetsen, boekje lezen, knuffel erbij, nog een liedje zingen en dan… ssssttt! De kinderen vertellen hoe het thuis gaat. En als de wekker gaat.. wordt Puk weer wakker. Goedemorgen Puk!
We hebben ook een fijne hoek gemaakt op de groep. Een mooie klamboe met lampjes en nog meer verlichting met glitters en kleurtjes schijnen er op de groep. De grote lampen gaan uit en dan is het een beetje donker op de groep. Een mooi muziekje gaat aan en iedereen mag lekker met hun knuffel knuffelen! Heeeeerlijk! Er is ook een voelwand en een voelbord met harde, zachte en gekke spulletjes om te voelen. Wat vind jij het fijnst voelen?
Week 3:
De peutergroep mag proberen om zelf stofjes, draadjes of aluminiumfolie te knippen met een schaar. Voor de kinderen die nog nooit hebben geknipt of het nog lastig vinden, hebben we een oefenschaar waarbij zowel het kind als de leidster met de vingers in kan om samen de techniek te oefenen. Daarna mogen de kinderen het zelf proberen met de kinderschaar. Als we wat hebben verzameld om op te plakken. Mag het op de beer worden geplakt.
Puk is wel erg moe, we gaan hem naar bed brengen. Wat moeten we allemaal doen als je naar bed gaat? Eerst de pyjama aan, tandjes poetsen, liedje zingen of een boekje voorlezen en dan krijgt Puk nog een knuffel, kus, high five of boks, dat is voor iedereen anders. Iedereen mag vertellen hoe het bed-ritueel thuis gaat en dat doen we ook bij Puk. Dan kan hij heerlijk gaan slapen……tot de wekker gaat, dan is het voor Puk weer tijd om op te staan.
Week 4:
Met alle kindjes zitten we aan tafel, we hebben net de fruitschaal leeg, nu is het tijd om te drinken. De bekers worden uitgedeeld. Maar we hebben 1 beker te weinig. Hoe kan dat nou? Toen we ze uit de kast haalde hebben we er genoeg mee genomen. Puk zit te lachen. Puk heb jij de beker verstopt? Ja knikt Puk. De kinderen moeten er ook om lachen. Puk is een beetje ondeugend en heeft een grapje gemaakt. Ga maar eens gauw de beker pakken Puk. Dat doet hij en samen kunnen we wat water drinken.
’s Middags is Puk boos op de grote beer. Hij zit op de stoel en Puk wil daar ook zitten. Hij duwt de beer en dan gaat de beer huilen. Dat mag toch niet Puk.
De kinderen zeggen ook tegen Puk dat het niet mag en dat je het gewoon moet vragen. Maar als Puk het aan de beer vraagt of hij daar mag zitten schudt de beer ‘nee’. Wat kan Puk nu doen? Één van de kinderen zegt dat we ‘om de beurt op de grote stoel mogen zitten’. Dat is een goed idee. Mag Puk duwen als hij iets niet leuk vindt. Nee zeggen de kinderen. Wat moet je dan doen? Puk moet even Sorry zeggen en de beer een handje geven. Dan zijn ze weer vriendjes. Puk mag tussen 2 kinderen aan tafel zitten. Dat vind Puk heel gezellig.
Week 5 en 6:
Wat een rare weken, het corona virus is in Nederland en ineens komt er nu een klein groepje kindjes spelen. Natuurlijk worden er leuke activiteiten gedaan. Zo is het leuk om de boekjes passend bij het thema nog voor te lezen en daarmee sluiten we dit thema af.