Voorleesdagen

Lieve ouders,

Wat waren dát leuke weken geweest op de dagopvang van de Ontdekking!

De Nationale Voorleesdagen gingen over Moppereend. Moppereend was mopperig, want de vijver was opgedroogd en er was niemand om mee te spelen. Moppereend ging naar verschillende dieren in de buurt, maar wilde niet met hen samenspelen en daardoor… werden alle dieren mopperig. De kleine grijze wolk werd steeds groter en zwarter. Tot… het ging regenen! En na de regen kwam de regenboog! De vijver was weer vol en iedereen kwam zwemmen. Iedereen was weer blij! Dus… soms ben je een beetje boos en soms ben je erg boos, maar het gaat weer voorbij en word je weer blij!

3 weken lang hebben we het over Boos-Blij-Verdrietig en andere emoties gehad. We hebben wolken geknutseld. Was de wolk donker gekleurd, dan was het gevoel Boos. Was er gekleurd met mooie felle kleurtjes dan was het gevoel Blij. En sommigen kleurden allebei!

De tweede week mochten de kinderen allemaal in pyjama komen en kregen we een crackertje bij de fruitronde. Op woensdag werd het verhaal door iemand voorgelezen en kreeg iedereen een lekker peperkoekje. Mmm.. En dat was ook erg gezellig. Iedereen mocht komen luisteren met zijn/haar papa of mama.

In de laatste week hebben we een proefje gedaan. We hebben een wolk in een glas gemaakt. Scheerschuim op water en dan voedingskleurstof druppelen op de scheerschuim-wolk. Dan zakt de kleurstof door de schuim heen en zien we in het water een “regenboog”. Wouw!!! Ook deden we een hindernisbaan waarbij de kinderen elkaar moesten helpen. De grote kinderen hebben de baan zelfs hand in hand gedaan. Knap hoor!

Ook zijn we naar de bibliotheek geweest om naar het verhaal te luisteren. Of is de bibliotheek bij ons op bezoek geweest. Dat was heel erg leuk!

Voorlezen is leuk en leerzaam. Probeer thuis ook regelmatig voor te lezen. Dat is goed voor de taalontwikkeling!

Groetjes van alle juffies