De Nationale voorleesdagen 2023

Van 25 januari  t/m 4 februari is het tijd voor De Nationale Voorleesdagen 2023, de campagne die in het teken staat van voorlezen aan jonge kinderen. Belangrijk onderdeel is het Nationale Voorleesontbijt.

Tijdens de Nationale voorleesdagen zullen we op het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal aansluiten rond het thema: “Lekker vies”. Van 9 januari t/m 3 februari staat dit centraal.

Een thema waarin we lekker vieze dingen doen en ook weer schoonmaken en opruimen.

Op woensdag 25 januari organiseren wij een voorleesontbijt op beide locaties, waar álle kinderen én ouders van harte welkom zijn om naar het boek van het jaar te komen luisteren.

In de plaatselijke Bibliotheek worden er allerhande leuke activiteiten rondom de Nationale voorleesdagen aangeboden.
Neem een kijkje op hun website om te zien of er een leuke activiteit voor jullie bij zit: www.bibliotheeklagebeemden.nl

Daarnaast krijgen alle ouders een thema brief met daarin de activiteiten die we ondernemen en tips voor thuis, om aan te sluiten bij het thema.

Prentenboek van het Jaar

Maximiliaan Modderman geeft een feestje geschreven door Joukje Akveld en geïllustreerd door Jan Jutte is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2022. Het prentenboek zal centraal staan tijdens De Nationale Voorleesdagen, die landelijk worden gestart met Het Nationale Voorleesontbijt. Naast dit boek heeft het comité van jeugdbibliothecarissen voor de Prentenboek Top 10 negen andere prentenboeken gekozen uit het aanbod van 2021.