Beste ouders,

Inmiddels hebben we Jokie en Jet uitgezwaaid en zijn we gestart met het thema ‘Dierentuin’.
De komende 3 weken gaan we allerlei activiteiten doen rondom dit thema.
De eerste week maken we een ritje met onze ‘eigen’ trein naar de dierentuin en lezen we verschillende boekjes voor.

In week 2 hebben we een snuiten en staartenspel: kennen we de dieren goed genoeg om te weten welke snuit of staart bij welk dier hoort. Ook mag elk kind een eigen dier kleien.

In week 3 gaan we verschillende knutselideeën uitproberen om een dierentuindier te maken en hebben we een spel waarbij we de dieren gaan sorteren. Welke dieren horen bij de dierentuin en welke dieren wonen op de boerderij? Met de kleinste kindjes gaan we de dieren bekijken en de
geluiden nadoen.

‘Boerderij’
Dan volgen er 3 weken het thema boerderij.

In week 1: Lezen we ook hier verschillende boekjes van voor. O.a. boer Boris, Anna op de boerderij, de boer, etc. Ook ervaren we hoe het is om met je blote voeten door een pad van hooi, zaagsel, maïs, veren, zand, water te lopen. Ons eigen blotevoeten pad.

In week 2: sorteren we de verschillende kleuren eitjes die de kippen hebben gelegd en maken we allerlei mooie boerderij-knutsels of sporen met de pootjes van de plastic dieren of de tractors.

In week 3: Hebben we nog een leuk woordkaartenspel over de boerderij en hebben we 4 dieren die verschillende hoeveelheden maïs willen eten. Kunnen we de juiste aantal schepjes aan het juiste dier
geven.

We gaan er weer leuke weken van maken!!