Kinderopvang wel open

 In Uncategorized

BK in het Nieuws – week 7

19 februari 2021

Deze week onder andere, naast de wekelijkse podcast die wij zelf publiceren, berichtgeving over de kinderopvang in het Algemeen Dagblad.

Algemeen Dagblad – Code Rood op maandag 15 februari

Kinderopvang wel open
Terwijl veel basisscholen dicht bleven, konden kinderen wél naar de meeste kinderdagverblijven. ,,Het zit meer in het dna van pedagogisch medewerkers om klantgericht te zijn.

Ze weten dat ouders op hen rekenen”, verklaart Gaelle Blok (Brancheorganisatie Kinderopvang). Bij veel kinderdagverblijven lag de optie om dicht te blijven niet eens op tafel. ,,Ze vragen zich niet af of ze kunnen komen, maar hoe laat ze er zullen zijn.” Dat beeld heeft ook Gjalt Jellesma, voorzitter van ouderorganisatie Boink. ,,Ik heb de grap al gemaakt dat kennelijk veel pedagogisch medewerkers boven het kinderdagverblijf wonen en leraren blijkbaar verder weg van de school.” Een verklaring voor het verschil kan zijn dat kinderdagverblijven iets te verliezen hebben: ouders kunnen hun kinderen van de opvang halen. ,,De kinderopvang is er om ouders rust te geven. En dan zeggen scholen: we zijn geen kinderopvang. Nee, maar ouders stemmen natuurlijk hun werktijden op de schooltijden van de kinderen af. Dat is logisch”, aldus Jellesma.

Recent Posts