Sinterklaas

Sinterklaas

Hallo lieve papa’s en mama’s,

De spannende tijd is weer aangebroken. We wachten met spanning op Sinterklaas! 17 november komt Sinterklaas in Nederland aan en de 18e wordt hij verwacht in Gemert. Ook wij hoeven niet lang op een bezoekje van de Sint en zijn Pieten te wachten want in onze 1e themaweek komen ze op woensdag een bezoekje brengen bij DancInez. Verder stempelen we in de 1e week de krullen van Zwarte Piet. Ook mogen alle kindjes de baard van de Sint maken met scheerschuim, dus dat wordt lekker vieze handen krijgen! De grotere kinderen mogen met duploblokken getekende cadeau’s maken. Welke blokjes heb je voor welk cadeautje nodig?

De 2e week staan ook erg leuke activiteiten gepland. We gaan een Pietendiploma verdienen. Met mooi weer maken we buiten een moeilijk parcours waarbij ze een cadeautje van de ene kant naar de schoorsteen moeten brengen. De allerkleinsten mogen de cadeautjes inspecteren.  We knutselen ook de hand van Sinterklaas. Sinterklaas heeft een witte handschoen met een mooie ring. Wie kan mag de eigen hand verven en een afdruk maken!  Oja… deze week komt er ook nog Pietenbezoek!!!

In de 3e week gaan we onze bakkunsten testen. Kunnen we kneden, rollen en draaien? De gang ruikt heerlijk, want we bakken pepernoten!!! Deze gaan we ook natuurlijk zelf opeten!!! We lezen Sinterklaasboekjes, doen Sinterklaaslotto en zingen nog eens extra hard de bekende Sinterklaasliedjes! We verkleden ons als Piet of als Sint en spelen ze na! In onze stoomboottafeltent is dat super!

Heel veel plezier allemaal de komende tijd!
Groetjes van alle leidsters