Lieve papa’s en mama’s,

In de week van 15 t/m 19 april vieren we onze Paasweek.

Het allerleukste deze week is  natuurlijk de bezoekjes van de Paashaas. Dus gaan we eitjes zoeken! Maandag t/m woensdag komt de Paashaas bij de Pandelaar en woensdag t/m vrijdag komt de Paashaas op de St. Annastraat. Kom de Paashaas ook bij jullie thuis?

We hebben leuke knutsels bedacht om te maken deze week

Thuis is het natuurlijk ook erg leuk om te knutselen. Je kunt bijvoorbeeld een muts maken door een band met Paashaas-oren te maken en deze te laten verven of kleuren?

We gaan o.a. de volgende Paasboekjes lezen:

“Boer Boris en de eieren” en “Piep het is Pasen”. Breng samen eens een bezoekje aan de bibliotheek. Misschien zijn er nog meer boekjes over Pasen te vinden. Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling en vooral erg leuk!

We zingen verschillende Paasliedjes. Kennen jullie deze al?:

 De paashaas heeft een mandje ( op de melodie van “twee handjes op de tafel”)

De paashaas heeft een mandje

En komt hij op een dag

Verstopt hij eitjes in de tuin

Die jij dan zoeken mag

En heb je ze gevonden

Dan is ‘t een beetje feest

Dan weet je, weet je zeker

De paashaas is geweest!

We hebben een spelletje gemaakt waarbij de kleinere kindjes de verschillende materialen kunnen voelen. Zoals blokken en veertjes. We oefenen de kleuren en leren sorteren. De grotere kinderen mogen dat zelf al proberen en mogen tellen. We gaan dit oefenen in een kleine groep of individueel.

Nog een leuke tip: Het is erg leuk om eens een bezoekje te brengen aan een kinderboerderij om naar baby-dieren te kijken. Je kunt dan ook de geluiden oefenen die de dieren maken.

Fijn Pasen allemaal!