Kerst

Kerst

Thema kerst

We toveren onze groepen om in kerstsfeer. Zo kunnen ze kennis maken met verschillende kerstmaterialen en de woorden die bij de kerst horen benoemen. Tip: doe dit thuis ook met je kind. 

Knutselen

Wij knutselen op het kinderdagverblijf en peuterspeelzaal een kerstbal. Thuis zou je natuurlijk ook iets leuks kunnen knutselen zoals een rendier van ijsstokjes of handjes. Zie hieronder het voorbeeld.

  

Voorlezen en liedjes zingen

Wij zoeken verschillende kerstboekjes uit om voor te lezen. Dit om de woordenschat te vergroten en de kinderen kennis te laten maken met kerst. Ook zingen wij kerstliedjes samen met de kinderen of we zetten een leuke kerst cd op. Tip: Lees thuis ook voor of zet een gezellig kerstmuziekje aan.

Rekenprikkels stimuleren

Wij doen verschillende spelletjes met de kinderen op het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal. Zo laten we de kinderen kerstspullen zien, leggen er een doek overheen en de kinderen moeten raden wat er dan weggehaald is.

Ook hebben we een leuke activiteit met verschillende kleuren en maten sterren. Deze kunnen de kinderen sorteren, op volgorde leggen of de kleuren benoemen.

Maak er thuis een fijne en warme kersttijd van, dit gaan wij hier op het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal ook doen.

Merry christmas!!

kerst-2