Zomervakantie week 4 Wat wil ik later worden?

 In Uncategorized

Maandag 30 juli

Wat is een reisbureau eigenlijk? En wat doen de mensen de hele dag in een reisbureau? Zijn er kinderen die hier later ook willen gaan werken?
We mogen vandaag een kijkje nemen bij Reisburo de Wit. En net zoals een echte bakker bakken wij vandaag ons eigen brood.

Dinsdag 31 juli 

In Gemert zitten heel veel bedrijven en winkels maar wat doen ze overal precies? Vandaag lopen wij een grote fotospeurtocht door Gemert. We maken groepjes met jong en oud.
Misschien kunnen de oudere kinderen de jongere kinderen wel iets vertellen over verschillende beroepen. En de 7+ kinderen mogen een leuke quiz doen.

Woensdag 1 Augustus

Koeien melken, varkens verzorgen, mais omploegen en op tractors rijden. Dat is hard werken he?
Vandaag hebben wij een leuke verrassing voor jullie wat te maken heeft met het boerenleven…..

 

Donderdag 2 Augustus

Wat doen ze eigenlijk allemaal in een restaurant? Broodjes maken, drankjes inschenken en met een dienblad lopen bijvoorbeeld. Maar zouden wij dat ook kunnen?
Vandaag mogen wij een ochtendje meelopen bij het Ridderhof in Gemert. Na afgelopen maandag een heerlijk brood te hebben gebakken, gaan we vandaag zelf jam maken.
En natuurlijk mogen jullie ook een potje mee naar huis nemen.

Vrijdag 3 Augustus

Pfoe daar word je moe van he? Na al dat harde werken van afgelopen week mogen we vandaag lekker gaan spelen bij het Zonnehoekje.
Maar eerst moet er toch nog even gewerkt worden… We gaan een lekkere lunch maken, natuurlijk moeten we dan ook nog boodschappen halen.
Wat hebben we eigenlijk allemaal nodig voor een lunch.

 

Recent Posts